ΑΥΤΟ είναι το τελικό σχέδιο για το φόρο στα ακίνητα-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Ποιοι θα έχουν ελαφρύνσεις και ποιοι επιβαρύνσεις-ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

ΑΥΤΟ είναι το τελικό σχέδιο για το φόρο στα ακίνητα-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, και προβλέπει ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις για ορισμένους ιδιοκτήκτες.

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ:

Όσοι έχουν κατοικία ή διαμέρισμα (ηλεκτροδοτούμενα), σε περιοχές με αντικειμενική αξία μέχρι 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, όπου θα υπάρξει μείωση του φόρου από 15-20%.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ��αυτόχρονα και ένα μικρό ή μεσαίο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο σε μη τουριστικές, ή σε ορεινές περιοχές, και εκτός αστικών κέντρων.

Όσοι κατέχουν συνολική ακίνητη περιουσία πάνω από 800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης του ΦΑΠ.

  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ:

Oι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών εντός ή εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού.

Όσοι έχουν οικόπεδα εντός σχεδίου που βρίσκονται κυρίως σε Αττική, αστικά κέντρα της επαρχίας, και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε τουριστικές ή παραθαλάσσιες περιοχές.

Όσοι διαθέτουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και δεν πλήρωναν το χαράτσι της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια.

  • ΠΟΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ:

Ο ελάχιστος φόρος για κατοικίες και διαμερίσματα, ξεκινά από 2,3 ευρώ το τ.μ και φτάνει τα 14 ευρώ. Προσαυξάνεται με συντελεστές παλαιότητας και ορόφου.

Ο φόρος για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ξεκινά από 20 ευρώ, φτάνοντας έως 20.000 ευρώ το στρέμμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Στα οικόπεδα εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια), ο ελάχιστος φόρος είναι 1,5 ευρώ το στρέμμα, φτάνοντας έως και τα 47,25 ευρώ.Αν υπάρχει και κατοικία εντός αγροτεμαχίου, διαμορφώνεται από 7,5 ευρώ έως 236 ευρώ το στρέμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top