«Ο Σαμαράς τήρησε τον λόγο του για τη Χρυσή Αυγή»

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου

«Ο Σαμαράς τήρησε τον λόγο του για τη Χρυσή Αυγή»

Τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση μετέφερε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ.

Σε άρθρο του στη «Jewish World Review», ο Λόντερ έκανε λόγο για ενθαρρυντικά γεγονότα στη μάχη κατά του νεοναζισμού, αναφερόμενος τόσο στη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής όσο και στη δήλωση ανώτατου Ούγγρου αξιωματούχου ότι θα καταστείλει με κάθε διαθέσιμο μέσο τον αυξανόμενο αντισημιτισμό στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα τον Μάρτιο και στην Ουγγαρία τον Μάιο για να ζητήσει από αυτά τα κράτη την πάταξη των εξτρεμιστικών κομμάτων με τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπου θα περιλαμβάνονται και νόμοι για την τιμωρία των εκφράσεων μίσους.

«Ο Αντώνης Σαμαράς κατέστη τον Μάρτιο ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός, τ�� τελευταία εκατό χρόνια, που επισκέφθηκε μια Συναγωγή, για να συμμετάσχει μαζί με την εβραϊκή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη στην 70η εκδήλωση μνήμης για τον εκτοπισμό 48.000 Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου» αναφέρει ο Λόντερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε προβληματίσει το γεγονός πως «για μήνες δεν είχαν γίνει πολλά πράγματα από την ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα έδειξε ότι οι βίαιοι νεοναζιστές δεν είναι αποδεκτοί και ευχαριστώ γι' αυτό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του που τήρησαν τον λόγο τους» κατέληξε ο Λόντερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top