Λαγκάρντ: δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά και οριζόντια μέτρα στην Ελλάδα!

Αναδίπλωση μετά τον σάλο για την έκθεση του ΔΝΤ

Σε αναδίπλωση προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η έκθεση του ΔΝΤ που είδε το φως της δημοσιότητας χθες και αναφερόταν στην ανάγκη νέων μέτρων στην Ελλάδα το 2014, λόγω «κενού χρηματοδότησης» ύψους 2,9 δις ευρώ!

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέα μέτρα για την Ελλάδα, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της τρόικας» ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Συνόδου του ΔΝΤ.

Η κ. Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι «αν χρειαστούν νέα μέτρα για την Ελλάδα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια».

Όπως υποστήριξ��, το ΔΝΤ δεν επιθυμεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων σε αναμονή των αποτελεσμάτων της φορολογικής μεταρρύθμισης των αποκρατικοποιήσεων και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Ζήτησε ακόμα να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, οδηγώντας το σε βιώσιμο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top