ΣΥΡΙΖΑ για Οικονομία: Γκρεμίζεται συθέμελα το success story

«Ο ��. Στουρνάρας το 2012 μας έλεγε ότι φέτος θα είναι έτος ανάκαμψης»!

«Η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία υποστηρίζει ότι γκρεμίζεται συθέμελα το success story της κυβέρνησης.

«Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος-ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δισ. αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων» προσθέτει η Κουμουνδούρου, η οποία υπογραμμίζει πως ο Γιάννης Στουρνάρας το 2012 ως γεν��κός διευθυντής του ΙΟΒΕ χαρακτήριζε το 2013 ως «έτος ανάκαμψης».

«Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με παράλληλη εγκατάλειψη των ακραίων πολιτικών λιτότητας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top