Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων

Κατέθεσε σήμερα τη δική του τροπολογία

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων

Δική του τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας στη διαφωνία του με την προωθούμενη κυβερνητική τροπολογία.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι -σε περίπτωση που σημαντικά στελέχη κόμματος καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης- να δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή κατόπιν ερωτήματος του προέδρου της Βουλής, να αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία (δηλαδή από 180 βουλευτές και πάνω) για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του.

Με την ίδια τροπολογία, προτείνεται σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης να διακόπτεται οριστικά η χρηματοδότηση του ενώ αν υπάρξει αθωωτική απόφαση να επιστρέφονται αναδρομικά και άτοκα τα παρακρατηθέντα στον δικαιούχο.

Την ίδια ώρα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κόμματος θα κατατεθεί τελικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επιθυμώντας να επισπεύσει τις διαδικασίες, με επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής απέσυρε την τροπολογία από τον νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και την κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβ��ομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top