Φ. Σαχινίδης: «ο προϋπολογισμός θα έχει ως στόχο να μη ληφθούν άλλα μέτρα»

Τ�� είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε σε συνέντευξή του την ανάγκη να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης κι ευρύτερα της χώρας στα σημαντικά ζητήματα του μετασχηματισμού της οικονομίας ώστε να υπάρξει ανάπτυξη σε γερές βάσεις και να αποκλειστεί η δυνατότητα να επιστρέψουμε σε ύφεση!

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει», υπογραμμίζει ωστόσο, ότι «ο προϋπολογισμός θα έχει ως στόχο να μη ληφθούν άλλα μέτρα».

Σχετικά με τον φόρο ακινήτων και το επίδομα πετρελαίου, ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι χρειάζεται καλύτερη συνεννόηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και του ΠΑΣΟΚ ενώ θεωρεί ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει και είναι σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας και δικαιοσύνης προς την κοινωνία.

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι «δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας με την τρόικα, ως προς το περιεχόμενό του και ως προς τις στοχεύσεις», ενώ σε ότι αφορά τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ότι «η συζήτηση για το πώς αυτό θα επιτευχθεί δεν έχει πραγματοποιηθεί».

«Είναι μια συζήτηση που θα γίνει μόλις επιστρέψει η τρόικα», πρόσθεσε. «Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να αντέξει άλλα μέτρα», επισήμανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top