Σχέδιο για να τεθεί εκτός νόμου άμεσα η Χρυσή Αυγή!

Με διάλυση παράλληλα της κοινοβουλευτικής ομάδας

Σχέδιο για να τεθε�� εκτός νόμου άμεσα η Χρυσή  Αυγή!

Σχέδιο για να διαλυθεί άμεσα η Χρυσή Αυγή, με νομικό έρεισμα την απαγγελία κατηγοριών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να έχει επεξεργασθεί ήδη η κυβέρνηση! Δεν είναι μάλιστα λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό υπονόησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τις δηλώσεις του από το Ισραήλ, όπου διαβεβαίωσε ότι θα πατάξει τον νεοναζισμό.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, είναι παράδοξο να κατηγορούνται για σειρά εγκληματικών πράξεων στελέχη του κόμματος και να διερευνάται δικαστικά το ενδεχόμενο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με τον αρχηγό και ορισμένοι βουλευτές του να είναι ήδη προφυλακισμένοι, και την ίδια ώρα το κόμμα να συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του εντός και εκτός Βουλής.

Στο πνεύμα αυτό ίσως σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Α. Ψυχάρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάθεται στα ίδια έδρανα με άτομα που ελέγχονται για δολοφονικές ενέργειες, ενώ ανάλογος προβληματισμός υπάρχει σε αρκετούς άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση σκληρύνει τη στάση της ακόμη περισσότερο έναντι της Χρυσής Αυγής και την θέσει εκτός νόμου, θα διαλυθεί αυτομάτως η κοινοβουλευτική της ομάδα και θα καταστούν ανεξάρτητοι οι βουλευτές της. Επειδή ο αριθμός τους ξεπερνά τους 10 όμως θα έχουν τη δυνατότητα να συμπήξουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με άλλο όνομα φυσικά, και να εκλέξουν τον πρόεδρό της.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο πάντως δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ορισμένοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, κάνουν λόγο για νομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν , παράλληλα με τον κίνδυνο «ηρωοποίησης» της Χρυσής Αυγής στην κοινή γνώμη.

Επιφυλακτικός για τη μέθοδο και το αποτέλεσμα φέρεται να είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και πριν αρκετούς μήνες είχε ζητήσει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ερωτηματικό είναι τι θα πράξει η Αριστερά, όπου υπάρχουν διιστάμενες απόψεις μεταξύ διαφορετικών κομμάτων αλλά και μεταξύ διαφορετικών τάσεων, με σημαντική μερίδα της όμως να φοβάται ότι μία τέτοια ρύθμιση θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κόμματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top