Νοέμβριος, ο «καυτός» μήνας των αποφάσεων για τον ΕΟΠΥΥ

Θα γίνει μόνο αγοραστής υπηρεσιών Υγείας ο Οργανισμός;

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα με όλους τους φορείς και τα κόμματα για το νέο μοντέλο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Κατά την ενημέρωση που παρέσχε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης κατέθεσε τις εκθέσεις των δύο επιστημονικών επιτροπών για τον Οργανισμό και ενημέρωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο διάλογος να καταλήξει στην στρατηγική επιλογή, εάν ο ΕΟΠΥΥ θα είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών υγείας ή και πάροχος.
Δεδομένου ότι θα διευθετηθούν ζητήματα κινητικότητας και δεν θα υπάρξει κανένα μεταβατικό στάδιο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα απαιτηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης. «Να ολοκληρωθεί η διαβούλευσ��, η οποία θα είναι εξαντλητική και με όλους, τον Νοέμβριο γιατί έχει μεγάλη σημασία η όποια απόφαση να έχει υλοποιηθεί στο διοικητικό κομμάτι γρήγορα ώστε και ο ΕΟΠΠΥ να ξέρει το ρόλο του και εμείς να αντιμετωπίσουμε τα θέματα» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε για έναν εξαντλητικό διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς -όπως είπε- με όλους και με τελικό στόχο μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
Υπέρ της δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Ξανθός, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους όρους και τις προϋποθέσεις του εγχειρήματος και ξεκαθαρίζοντας την διαφωνία τους στα εργασιακά θέματα και την κινητικότητα όπως προωθούνται από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top