Άρση της ασυλίας για τέσσερις, «όχι» για έναν αποφάσισε η Βουλή

Κασσής: Δεν συμμετείχα στα επεισόδια, ας αφήσουν τις απειλές

Άρση της ασυλίας για τέσσερις, «όχι» για έναν αποφάσισε η Βουλή
Την άρση της ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε σήμερα η Βουλή σε ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τους:
- Μ. Βλάχβεη (ΝΔ) με 161 ναι, 42 όχι, 7 παρών και 3 λευκά. Η άρση της ασυλίας είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ΄ εξακολούθηση, από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ
- Γ. Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με 203 ναι, 5 όχι, 2 παρών και 3 λευκά. Η άρση της ασυλίας είχε ζητηθεί για υπόθεση απιστίας στην Υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ.
- Δ. Χριστογιάννη (ΝΔ) με 151 ναι, 55 όχι, 6 παρών και 1 λευκό. Η άρση ασυλία είχε ζητηθεί για υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.
- Μ. Ταμήλου (ΝΔ) με 159 ναι, 42 όχι, 9 παρών και 1 λευκό. Η άρση της ασυλίας είχε ζητηθεί για υπόθεση παράβασης καθήκοντος.
Αντίθετα, η Βουλή είπε «όχι» στο αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, το οποίο είχε ζητηθεί μετά από μήνυση των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη για επεισόδια που -ισχυρίζονται ότι- προκάλεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων στο πλαίσιο κινητοποιήσεων. Ο κ. Κασσής αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν στην περιοχή την ημέρα που είχαν γίνει τα επεισόδια και καλεί τους νέους ιδιοκτήτες της Δωδώνη «να αφήσουν τις απειλές και να εξοφλήσουν τους παραγωγούς».
Υπέρ της ασυλίας του κ. Κασσή ψήφισαν 33 βουλευτές, 167 ψήφισαν κατά της άρσης, 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και 3 ψήφισαν με λευκό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top