Ανακριτές σε Βουλή: Για εσχάτη προδοσία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Έρχεται άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής;

Ανακριτές σε Βουλή: Για εσχάτη προδοσία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!
Την κατάλυση του πολιτεύματος είχε σαν στόχο η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας στην Βουλή με αίτημα της άρση της ασυλίας των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αναφέρουν οι ανακριτές κ. Γεωργουλέας και Παπακώστας στην πορισματική τους έκθεση που έστειλαν στη Βουλή, σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν εξαρχής και παραμένει -όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρι��ές καταθέσεις- η κατάλυση του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Σύμφωνα με τους ανακριτές, για τη Χρυσή Αυγή «η βία είναι το μήνυμα και όχι απλώς μέσον προς επίτευξη των σκοπών τους», ενώ τα τάγματα εφόδου στελεχώνονται από άτομα «τα οποία έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως υπό ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες, προσιδιάζουσες στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επίλεκτους ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Την Πέμπτη η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αναμένεται να προτείνει, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών και η ψηφοφορία θα γίνει την Τρίτη. Θα εξεταστεί, όμως, και το αίτημα για άρσης της ασυλίας των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Αλεξόπουλου για άλλες υποθέσεις.
Πολλοί εκτιμούν ότι οι μαρτυρίες που έλεγαν πως η Χρυσή Αυγή είχε στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος, ακόμη και με τανκς στη Βουλή, και το διαβιβαστικό της Δικαιοσύνης που μιλά ευθέως για ενέργειες με σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top