Τέλος τα βάσανα; «Επιστρέφει στην ανάπτυξη η Ελλάδα το 2014» λέει το ΔΝΤ!

Στο 0,6% η πρόβλεψη για το 2014 – «Χρειάζεται να συνεχιστεί η προσαρμογή»

Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπει για την Ελλάδα το 2014 το ΔΝΤ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ταμείου.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προβλέπει πως η Ελλάδα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 0,6% την ερχόμενη χρονιά -μετά από την ύφεση 4,2% φέτος- και εκτιμά ότι θα δούμε στη χώρα μας σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 2,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι ύφεσης 2,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι… τελειώνουν και τα βάσανα καθώς η έκθεση του ΔΝΤ σημειώνει ότι «χρειάζεται να συνεχισθεί η προσαρμογή από τις ελλειμματικές χώρες για να τονωθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητά τους και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μεγάλων ελλειμμάτων στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών τους, καθώς οι οικονομίες τους θα ανακάμπτουν».
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, το Ταμείο προβλέπει ότι θα παραμείνει σε αρνητικό επίπεδο και το επόμενο έτος (-0,8% έναντι -0,4% το 2013), ενώ για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπει ότι θα μειωθεί περαιτέρω στο 0,5% του ΑΕΠ το 2014 από 1% του ΑΕΠ φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top