Στριμώχνει Στουρνάρα: Πάλι μέτρα στους αδύναμους; Η λίστα Λαγκάρντ τι έγινε;

Βολές από Κακλαμάνη σε ΥΠΟΙΚ σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

Στριμώχνει  Στουρνάρα: Πάλι μέτρα στους αδύναμους; Η λίστα Λαγκάρντ τι έγινε;

Ευθείες βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Απόστολος Κακλαμάνης με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ασκεί κριτική στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2014 κάνοντας λόγο για μέτρα υπερφορολόγησης «που απειλούν, ως συνήθως, τους συνεπείς, πλην αδύναμους, ήδη, φορολογούμενους».

Ο κ. Κακλαμάνης ζητά από τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει τι γίνεται με τον έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ και καθώς και σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος για 22.000 φορολογουμένους που μετέφεραν τεράστια εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2008 έως το 2011.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάνει αναφορά και στις υποθέσεις με μεγάλα ποσά που μεταφέρθηκαν σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, ενώ ζητά απαντήσεις και για τον έλεγχο σε φορολογούμενους που φέρονται να έχουν δώσει μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης διερωτάται εάν υπάρχουν «εγγενείς δυσκολίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις», υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία προσωπικού των ΔΟΥ καταγγέλλει ότι υπάρχει έλλειψη υπαλλήλων ακόμη και στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου που επιτελεί σημαντικό έργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top