Αποκαλυπτικά τα πρώτα στοιχεία του γκάλοπ της MRB για τη Χρυσή Αυγή

Που θα μεταδοθούν αναλυτικά «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου

Αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία του γκάλοπ της MRB που θα μεταδοθούν «Στον ενικό», στη νέα εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου σήμερα το βράδυ στο Star.

Όπως διαφαίνεται, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί τις δράσεις της Πολιτείας και την ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αλλά υπάρχει ακόμη ένας σκληρός πυρήνας που την υποστηρίζει ή δεν πείθεται από τις εις βάρος της κατηγορίες.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB, δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (76,7%) πιστεύει ότι κι αν ακόμα εκλ��ίψει η ΧΑ τίποτα δεν θα αλλάξει εάν οι βασικές αιτίες που προκάλεσαν την άνοδό της παραμείνουν.

Στα κυριότερα αίτια επίσης για την άνοδο της Χρυσής Αυγής αναφέρεται πρώτα η οικονομική κρίση και ακολουθεί η απαίτηση προς την Πολιτεία να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παρελθόν.

Από την άλλη πλευρά όμως ένα 60,6% συμφωνεί ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έγιναν γιατί απειλούσε την Δημοκρατία, ενώ ένα 52,7% πιστεύει ότι οι διώξεις εναντίον του αρχηγού και των στελεχών της ΧΑ στηρίχθηκαν σε αδιάσειστα στοιχεία.

Η πλειοψηφία συμφωνεί ότι έπρεπε να συλληφθούν, σε ποσοστό πάνω από 50%, αλλά υπάρχει και μία συμπαγής μάζα, πάνω από 20%, που διαφωνεί απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις. Αντιφατικό επίσης είναι ότι αν και το 57,6% θεωρεί ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, το 31,1 % απαντά ότι είναι ένα κόμμα σαν τα άλλα, αλλά με ακραίες θέσεις! ��

Μία εξήγηση είναι σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB κ. Δ. Μαύρος ότι «η ιστορία της ΧΑ θέλει χρόνο για να τρυπήσει τον σκληρό πυρήνα της κοινωνίας», όπως και να πειστούν οι πολίτες για τη βασιμότητα των καταγγελιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top