Α.Τσίπρας: Αναιτιολόγητες, αντισυνταγματικές και παράνομες οι απολύσεις από τα ΑΕΙ

Συνάντηση με επίκεντρο την παιδεία

Α.Τσίπρας: Αναιτιολόγητες, αντισυνταγματικές και παράνομες οι απολύσεις από τα ΑΕΙ

​Για «αναιτιολόγητες, παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά από συνάντηση που είχε με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ ΑΕΙ.

«Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, αποστερώντας τους το απαραίτητο για τη λειτουργία τους υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας πως αυτό θα οδηγήσει τελικά «στην εκχώρηση ζωτικών δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στην επιβολή διδάκτρων».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στην νέα γενιά, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι «έχει αντικαταστήσει τον αναγκαίο διάλογο με τα πανεπιστήμια με συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».

«Θεωρούμε ότι η μάχη που δίνεται σήμερα στα πανεπιστήμια είναι κρίσιμη και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών», κατέληξε.

φωτο:eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top