Νέο «πακέτο» με δρ��σεις για την πάταξη του νεοναζισμού από την κυβέρνηση

Θεσμικά μέτρα αλλά και έρευνες της ΕΛΑΣ

Νέο «πακέτο» με δράσεις για την πάταξη του νεοναζισμού από την  κυβέρνηση

«Πακέτο» δράσεων για την πάταξη του νεοναζισμού ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, με ενέργειες που ήδη έχουν αναληφθεί και θα συνεχισθούν ή με νέες πρωτοβουλίες.

Οι δράσεις έχουν να κάνουν κατ’ αρχήν με τις έρευνες της ίδιας της ΕΛΑΣ σε αστυνομικούς, όπου σε εφαρμογή του «δόγματος Δένδια» και της σχετικής αναφοράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο CNN, θα συνεχισθούν οι έρευνες στο εσωτερικό της αστυνομίας, ώστε να αποκαλυφθούν οι θύλακες της οργάνωσης.

Έρευνες θα γίνουν και από την Οικονομική Αστυνομία, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης και το ενδεχόμενο «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Παράλληλα συνεχίζονται, αλλά με κάθε μυστικότητα λόγω της φύσης και της σημασίας του θέματος, οι έρευνες για την ανακάλυψη τυχόν οπλισμού της Χρυσής Αυγής.

Στα θεσμικά μέτρα περιλαμβάνεται η διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία ήδη έχει προωθηθεί στη Βουλή, η ταχύτατη εκδίκαση των αιτημάτων άρσης ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με το ζήτημα της διακοπής της μισθοδοσίας των βουλευτών της.

Ζήτημα υπάρχει και για το εάν θα μπορεί να μετέχει κανονικά σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής η Χρυσή Αυγή, να απαντούν π.χ. σε ερωτήσεις της οι υπουργοί και να παίρνουν τον λόγο οι βουλευτές της σα να μην τρέχει τίποτα, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο αρχηγός της θα βρίσκεται προφυλακισμένος. Και στο ζήτημα αυτό όμως αναμένονται εξελίξεις, έστω και εάν χρειασθεί να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top