Ντοκουμέντο: ο Παππάς με στολή των SS χαιρετά ναζιστικά!

Ανατριχίλα και από τον ναζιστικό όρκο της Χρυσής Αυγής - δείτε το χειρόγραφο

Ντοκουμέντο: ο Παππάς με στολή των SS χαιρετά ναζιστικά!

Μπορεί ο Χρήστος Παππάς στην απολογία του να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον ναζισμό, μία φωτογραφία – ντοκουμέντο, όμως, που περιέχεται στη δικογραφία, σοκάρει: ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι ντυμένος με στολή των SS και χαιρετά ναζιστικά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό! Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί ο χειρόγραφος όρκος της Χρυσής Αυγής, που επίσης βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου πλέον Χρήστου Παππά.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και «συναγωνιστής» του Νίκου Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, δεν φαίνεται να έπεισε την Δικαιοσύνη με όσα είπ�� για τα ναζιστικά ευρήματα στο σπίτι του, στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Στη φωτογραφία από την δικογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, ο νεαρός τότε Νίκος Παππάς ποζάρει μπροστά από σημαία των ναζί, με τον αγκυλωτό σταυρό, φορά στολή των SS και, με ύφος που σοκάρει, έχει υψωμένο το δεξί του χέρι, αντιγράφοντας το πρότυπό του, τον Χίτλερ.

pappas.jpg

Ανατριχίλα, όμως, προκαλεί και ο χειρόγραφος όρκος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου βουλευτή.

Με ημερομηνία 30-6-1983, το χειρόγραφο, που επίσης υπάρχει στη δικογραφία, το κείμενο μίσους υπόσχεται εξόντωση των «εχθρών της φυλής» και «συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου», ενώ καταλήγει με χαιρετισμό στον εθνικοσιαλισμό και το «Ζήτω Η Νίκη» (ο ναζιστικός χαιρετισμός «Seig Heil»).

«Δεν ενθυμούμαι μετά από τόσα χρόνια αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από όσο ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι ένα κείμενο του 1983 με τυποποιημένη έντυπη γραφή όταν ήμουν 21 ετών», είπε για τον αποκρουστικό όρκο στον ανακριτή ο Χρήστος Παππάς, προσθέτοντας, βέβαια, πως... αναγνωρίζει τον γραφικό του χαρακτήρα!

orkosXA.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top