Δένδιας στο CNN: εντελώς απαράδεκτος ο νεοναζισμός στην Ελλάδα

Οι ένοχοι ρατσιστικών επιθέσεων θα τιμωρηθούν διαβεβαίωσε την Αμανπούρ

Στην πολύ γνωστή εκπομπή παγκοσμίως της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN φιλοξενήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, σε απευθείας σύνδεση με την Αθήνα.

Αφορμή φυσικά οι τελευταίες συλλήψεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζήτημα το οποίο ήταν και το πρώτο θέμα σήμερα της συγκεκριμένης εκπομπής με τον τίτλο «Δύση για την Χρυσή Αυγή;».

Οκ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ενέργειά του να αποστείλει 32 υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν στη Δικαιοσύνη, η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για να συνδεθούν μεταξύ τους και να υπάρξουν απαγγελίες κατηγοριών εις βάρος μελών της Χρυσής Αυγής. Ανέφερε επίσης ότι με ρητή εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα καταπολεμηθούν οι παράνομες δραστηριότητες μελών νεοναζιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα. «Ο νεοναζισμός είναι εντελώς απαράδεκτος στη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός. «H ελληνική κοινωνία είναι μία ανοικτή και κοσμπολίτικη κοινωνία. Να επαναλάβω: ο νεοναζισμός είναι εντελώς απαράδεκτος στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας .

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις συλλήψεις αστυνομικών οι οποίες έχουν ήδη ��ίνει για εμπλοκή τους σε ρατσιστικές υποθέσεις και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και υπενθύμισε ότι έχει ιδρυθεί ειδική υπηρεσία για την καταπολέμηση αυτού του είδους βίας, αλλά και ότι οι έρευνες για διασύνδεση αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή συνεχίζονται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. «Η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη, με εντολή Σαμαρά οι έρευνες θα πάνε όσο πιο μακριά γίνεται».

Σχετικά με τη μετανάστευση, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας έχει πλέον το πιο μοντέρνο σύστημα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και ασύλου στη�� Ευρώπη και ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις επαναπροωθήσεις, όπως ότι είναι διαφορετικό ζήτημα ο έλεγχος των συνόρων από τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφέρθηκε ακόμα ο κ. Δένδιας στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και διαβεβαίωσε ότι βγαίνοντας η Ελλάδα από την κρίση θα έχει χτίσει ένα κράτος δικαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top