"Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα;"

Συνέντευξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με την Χ.Α

"Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα;"

​Για ολιγωρία και ανοχή από την κυβέρνηση στο φαινόμενο εξάπλωσης των νεοναζί έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Euronews.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ��πάρχουν πολιτικές ευθύνες γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν έστειλαν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα.

«Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 16 μήνες έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τη δράση των νεοναζί στους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς, όπως είπε, να πάρει ικανοποιητική απάντηση..

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής κρίση για την απόφαση του ανακριτή εφόσον δεν είναι γνωστή η δικογραφία, ενώ συνέστησε ψυχραιμία,

«Εμείς πρέπει ψύχραιμα να ξεχωρίσουμε την πολιτική διαδικασία από την ποινική διαδικασία. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές. Και πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι «αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε».

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top