Μητα��άκης: Έχει αλλάξει το κλίμα στις ΗΠΑ για την Ελλάδα

«Γνωρίζουν οι επενδυτές ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια»

«Υπάρχει διαφορετικό κλίμα για την Ελλάδα, σε σχέση με προηγούμενα ταξίδια στις ΗΠΑ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη μεγάλων εταιρειών στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε αρκετές άλλες συναντήσεις με επενδυτικούς παράγοντες των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στην Ελλάδα. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία» επεσήμανε ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι «ξεκινάει μία προσπάθεια για να μπορέσει η Ελλάδα το 2014 να ξαναβγεί στις αγορές. Ήταν μια πρώτη συνάντηση πάνω στα ελληνικά ομόλογα. Το σημαντικό είναι άμα εκδώσουμε νέα ομόλογα, όταν εκδώσουμε το 2014, να υπάρχει ενδιαφέρον από την Αμερική».

Όσον αφορά τις πραγματικές επενδύσεις, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «ήδη υπάρχουν αρκετές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και είναι σημαντικό να διατηρούμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας. Νέα έργα που γίνονται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό και από Αμερικανούς επενδυτές. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτό το κλίμα ζωντανό και αυτό κάναμε σ' αυτό το ταξίδι. Ακούσαμε πολύ θετικά σχόλια για το νέο επενδυτικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση τον Απρίλιο».

Απαντώντας σε ερώτημα για το γεγονός ότι το ΔΝΤ επιμένει στη βιωσιμότητά του δημόσιου χρέους και στη δέσμευση των Ευρωπαίων, ο κ. Μηταράκ��ς εξέφρασε την άποψη ότι «είναι σημαντικό να μην υπάρχει διχογνωμία και να μπορέσουν να λύσουν αυτή τη διαφορά, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά τη θέση της χώρας μας».

Τέλος, ο υφυπουργός σημείωσε ότι αναχωρεί από τις ΗΠΑ περισσότερο αισιόδοξος: «Θεωρώ ότι σιγά-σιγά η δουλειά που έχει γίνει αρχίζει και αποδίδει. Βέβαια, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι επενδύσεις θέλουν χρόνο. Από την ημέρα που κάποιος αποφασίσει να επενδύσει μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει θέλει αρκετό χρόνο. Άρα, εμείς, αυτή τη στιγμή, χτίζουμε τις επενδύσεις του '14 και του '15».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top