Αιχμές για Δικαιοσύνη από Δένδια: Αν ζητούσαν περισσότερα στοιχεία, θα τα δίναμε!

«Αυτό που έπρεπε να το πράξω, το έπραξα» - Προαναγγέλει κάθαρση στην ΕΛΑΣ

Αιχμές για Δικαιοσύνη από Δένδια: Αν ζητούσαν περισσότερα στοιχεία, θα τα δίναμε!

Αιχμές για τους χειρισμούς από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αφήνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος δηλώνει ότι «η έρευνα συνεχίζεται και θα επεκταθεί, θα φτάσουμε έως το τέλος».

«Αυτό που έπρεπε να το πράξω, το έπραξα, στέλνοντας το φάκελο με τις 32 εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Εξετέλεσα υποχρέωση που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από εκεί και πέρα, ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθ��ύν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Βρισκόμαστε στην αρχή» αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «η Ελληνική Αστυνομία έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη και θα συνεχίσει να το πράττει. Αν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε».

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως τονίζει πως αναρωτιέται γιατί πανηγυρίζουν στη Χρυσή Αυγή «με αυτό το κατηγορητήριο στην πλάτη τους», ενώ διευκρινίζει πως «η έρευνα δεν σταματά εδώ αλλά συνεχίζει και θα επεκταθεί». Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει «αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νοοτροπίας τους» τις αντιδράσεις των βουλευτών που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ξεκαθαρίζει πως «όποιος νομίζει ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν».

Απαντώντας στην κριτική για φάκελο που θα μπορούσε να σταλεί νωρίτερα στη Δικαιοσύνη, ο κ. Δένδιας εξηγεί: «Η αναφορά την οποία έστειλα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί την άποψη της κυβέρνησης για την ολιστική αντιμετώπιση των υποθέσεων αυτών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εκκρεμούσαν ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης και αποτελούσαν προϊόν δράσης μιας οργάνωσης και όχι αποσπασματικές ενέργειες αυτοβούλως ενεργούντων πολιτών. Συμπληρωματικά, πρόσθεσα στο φάκελο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον κατάλογο με περιστατικά επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, τον οποίο μου έστειλε ο Μανώλης Γλέζος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με το ήθος που τον διακρίνει. Δεν ήταν συνεπώς περιστατικά που τα “κράτησα κλειδωμένα στο συρτάρι”».

Τέλος, ο κ. Δένδιας προαναγγέλλει «έρευνα μέχρι τέλους» στην Ελληνική Αστυνομία: «Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει την εντολή να φθάσει την έρευνα μέχρι τέλους και να μη μείνουν σκιές. Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να μείνει πεντακάθαρη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top