Τέσσερις (!) φόροι ταυτόχρονα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Μισό εκ. εκκαθαριστικά βρίσκονται κα��’ οδόν

Στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2013 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για περίπου μισό εκατομμύριο εκκαθαριστικά που έχουν αρχίσει να αποστέλλονται σε ισάριθμους ιδιοκτήτες οι οποίοι καλούνται συνολικά να πληρώσουν περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Ο φόρος βαρύνει φορολογούμενους με συνολική αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 200.000 ευρώ και υπολογίζεται με συντελεστές που ξεκινούν από το 0,2% έως και 2%.
Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε έως και 4 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν πλέον ταυτόχρονα τέσσερις φόρους ακινήτων. Ξεκίνησαν τον Ιούνιο να πληρώνουν το χαράτσι, τον Αύγουστο ξεκίνησε η πληρωμή του ΦΑΠ για δυο έτη (2011, 2012) και πλέον καλούνται να πληρώσουν και τέταρτο φόρο, τον ΦΑΠ 2013.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9, να το εκτυπώσουν και να εξοφλήσουν το φόρο σε οποιαδήποτε τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top