Νέα και αναβαθμισμένη «Διαύγεια» ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Δημιουργείται υπερ-βάση δεδομένων που θα δώσει «χαστούκι» στη γραφειοκρατία

Νέα και αναβαθμισμένη «Διαύγεια» ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Για νέα και αναβαθμισμένη «Διαύγεια» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο για την Ψηφιακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι αρχές του 2014 θα υπάρξει νέα, αναβαθμισμένη «Διαύγεια» όπου θα υπάρχει εμπλουτισμός της εξερεύνησης και σύνδεση με το Taxisnet και άλλες κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι κάθε έγγραφο που θα υπάρχει στις βάσεις δεδομένων θα έχει την ισχύ ακριβούς αντιγράφου, κάτι που σημαίνει ότι ο πολίτης θα απαλλαχθεί από επισκέψεις σε ΚΕΠ κλπ.

Αυτό που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι κοινός ιστότοπος που να συγκεντρώνει διάφορα δεδομένα: γεωχωρικά δεδομένα, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Δημόσια Υγεία, φορολογι��ά στοιχεία, και διάφορα δεδομένα που είναι κλειστά χωρίς παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στο Διαύγεια έχουν δημοσιοποιηθεί 9,5 εκ. αποφάσεις από 3.500 φορείς και υπογράμμισε ότι με την Ψηφιακή Δημοκρατία θα υπάρχει άμεση επικοινωνία πολιτικού με πολίτη περιορίζοντας τους παραδοσιακούς «μεσάζοντες» και πως επαναπροσδιορίζεται ο πολιτικός λόγος που «δεν μπορεί να είναι πλέον ξύλινος» και μακροχρόνιες πολιτικές έρχονται κοντά στον πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το opengov (στο οποίο έχουν «ανέβει» 361 νομοσχέδια και 100.000 αναρτήσεις) έχει αποτύχει γιατί τα σχόλια δεν λαμβάνονται υπόψη, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιλογές προσώπων επίσης απέτυχε γιατί οι επιλογές που γίνονται από την κυβέρνηση αφορούν προεπιλεγμένα πρόσωπα.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη, πήρε το λόγο και ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι μέσω του διαδικτύου «θα καλύψουμε τα κενά γιατί έχουμε “χάσει” 1.400 άτομα είτε με αποχωρήσεις, είτε με συνταξιοδοτήσεις είτε με μετακινήσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top