Τσίπρας: Όταν μιλά για άκρα ο Σαμαράς ας κοιτάζεται στον καθρέπτη

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κινηθεί πέρα από σκοπιμότητες»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στις Βρυξέλλες όπου έλαβε χώρα η συνάντηση της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων δύο άκρων», για να προσθέσει ότι «προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα».

Αναφερόμενος στην απόφαση των ανακριτικών αρχών για τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κινηθεί πέρα και έξω από σκοπιμότητες».

«Όταν μιλά για άκρα και ακραίους, να κοιτάζεται στον καθρέφτη» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκοινωνούντα δοχεία ΝΔ-Χρυσής Αυγής: «Μέχρι χθες αναζητούσε τα "σοβαρά στοιχεία" στη Χρυσή Αυγή για να συνεργαστεί μετεκλογικά, προσπαθώντας να κλείσει το δρόμο της εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κύκλος των ακραίων συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου επιμένει –συχνά με αγοραίο τρόπο– στη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές» και μάλιστα τόνισε ότι δεν αποκλείεται η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ να γίνει υπό μια αριστερή κυβέρνηση!

«Η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος των ναζιστικών ρευμάτων στην Ευρώπη οφείλεται στη διαχείριση της κρίσης: «Γι’ αυτό ζητάμε τη συντονισμένη αντιστροφή της λιτότητας στην Ευρώπη με ενίσχυση της ζήτησης. Γι’ αυτό ζητάμε την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της τόσο με Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ’ ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top