Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: «Δε θα εγκαταλείψο��με την Ελλάδα»

«Πήγε καλά η συνάντηση» σχολίασε ο πρωθυπουργός

Τη διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ δε θα εγκαταλείψει την Ελλάδα και πως «θα παραμείνει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια» παρείχε η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση της με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού και της επικεφαλής του ΔΝΤ κράτησε 45 λεπτά και περιστράφηκε γύρω από ��ον έλεγχο της τρόικας αλλά και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις από τις δύο πλευρές ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως «η συζήτηση πήγε καλά».
Η Κριστίν Λαγκάρντ, από την πλευρά της, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της τη συνάντηση «παραγωγική» και τόνισε πως επαίνεσε τον κ. Σαμαρά για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, «τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κριστίν Λαγκάρντ:
«Είχα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά μια παραγωγική συζήτηση σήμερα το απόγευμα σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος της στο σκέλος της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και τόνισα τη σημασία επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού του 2014 για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top