Ν. Χατζηνικολάου στο Star: η κρίση στις ΗΠΑ απέδειξε ότι κακώς έγινε η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο

Τι είπε για τις προθέσεις Σαμαρά να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές

Στη μεγάλη κρίση στις ΗΠΑ και στην στάση πληρωμών της υπερδύναμης, όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων της, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Νίκος Χατζηνικολάου, στο σχόλιό του στο δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Μιλάμε για μία από τις πιο δανεισμένες οικονομίες του κόσμου. Η κρίση είναι παγκόσμια με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε πως θα προχωρήσουν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος. Ο Ν. Χατζηνικολάου σ��σχέτισε στη συνέχεια την κρίση στις ΗΠΑ με την κρίση στην Ελλάδα, όταν πρωτοξεκίνησε, και διερωτήθηκε: «Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να γίνει το μαύρο πρόβατο του πλανήτη και η φήμη αυτή τη συνοδεύει μέχρι σήμερα; Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει όλη η Ευρώπη το πρόβλημα μαζί και να μην είχε ανοίξει ο φαύλος κύκλος».

Όπως διευκρίνισε πάντως «στην Αμερική παίζεται και ένα παιχνίδι, μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα με τον προϋπολογισμό, αλλά παίζεται κει εκεί ένα ντιμπέιτ με τους Ρεπουμπλικάνους». Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας υπενθύμισε ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε προκληθεί και στο παρελθόν, αλλά στο «παραένα» ξεπεράσθηκε. «Ας ελπίσουμε να τα ξαναβρουν και τώρα, γιατί εάν οι ΗΠΑ κηρύξουν πτώχευση για ένα ομόλογο, θα εί��αι τραγικές οι συνέπειες» πρόσθεσε ο Ν. Χατζηνικολάου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά από τις ΗΠΑ. «Καλά κάνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα ξαναβγεί στις αγορές το 2014, αλλά η αισιοδοξία αυτή δεν υπάρχει στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει ότι η Ελλάδα σε 9-10 μήνες, θα βγει τις αγορές… Αντιθέτως όποιος μιλάει, λέει για μέτρα 5 δις ευρώ που φ��ρνει η νέα χρονιά» ανέφερε ο Ν. Χατζηνικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top