ΑΝΕΛ προς Συμβούλιο της Ευρώπης: εξετάστε τους λόγους της ανόδου της ΧΑ

Ζήτησε μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ν. Μαριάς

Να ληφθούν μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «κατά της εγκληματικής και παράνομης δράσης των φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων» ζήτησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, στην τοποθέτησή του για λογαριασμό ης Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, κατά την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Μαριάς ζήτησε να εξετασθούν τα κοινωνικά αίτια που οδήγησαν στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, «η Χρυσή Αυγή άρχισε να αυξάνει την πολιτική της επιρροή σε πρώτη φάση λόγω της αδυναμίας της ελληνικής Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων διεθνών οργανισμών να δώσουν μια άμεση και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία». <Κατά τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων επίσης, κύρια αιτία που συνέβαλε στην αλματώδη αύξηση της πολιτικής επιρροής της Χρυσής Αυγής «ήταν η αποτυχημένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε υπό μορφή Μνημονίου στην Ελλάδα από την τρόικα και τους διεθνείς δανειστές της και που οδήγησε στη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top