Σαμαράς από Νέα Υόρκη: καμία ανοχή στους νεοναζί

Στην οικονομική κρίση απέδωσε την άνοδο της ΧΑ στις εκλογές

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία του εκεί με δημοσιογράφους. «Δεν υπάρχει κανένας χώρος για τους νεοναζί και καμιά ανοχή για τον εξτρεμισμό. Οι ηγέτες έχουν συλληφθεί και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει, την εμπιστευόμαστε και ξέρουμε ότι θα κάνει τη δουλειά της. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει τη δουλειά της. Έχουν κατηγορηθεί σαν εγκληματίες. Είναι κάτι μοναδικό, που δεν έχει συμβεί, σε άλλες χώρες μέχρι σήμερα».

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση με την ενδυνάμωση του νεοναζιστικού κόμματος και έκανε άνοιγμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. «Αυτό που θα πρέπει να γίνει, είναι να απομυθοποιήσουμε τελείως αυτή την ομάδα και ο μόνος τρόπος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Οι άνθρωποι που τους ψήφισαν δεν είναι νεοναζί, όμως η ηγεσία τους είναι. Δεν είπα ποτέ ότι οι άνθρωποι που τους ψήφισαν είναι νεοναζί. Όμως οι επικεφαλής τους που υπάρχουν στην πολιτική ζωή από τη δεκαετία του ‘ 80 και δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν τις δυσκολίες της κρίσης. Τώρα ο κόσμος βλέπει τι πραγματικά είναι». ​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top