Ν. Δένδιας: μόνον τα Όργανα του Κράτους μπορούν να επιβάλλουν το Νόμο

Σύσκεψη για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας

Ν. Δένδιας: μόνον  τα Όργανα του Κράτους μπορούν να επιβάλλουν το Νόμο
Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας τάξης στο Κέντρο της Αθήνας

«Μόνον τα εντεταλμένα Όργανα του Κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας» επανέλαβε ο Υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οιονδήποτε.

Ζήτησε επίσης να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, όπως συνέβη χθες βράδυ, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών, «ώστε ο πολίτης να αισθάνεται σύμμαχο τον αστυνομικό στην καθημερινότητά του και εγγυητή της διαφύλαξης της ζωής, της περιουσίας και της υπόληψής του», όπως αναφέρεται στη σχ��τική ανακοίνωση.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για τη δημιουργία μίας συνολικής εικόνας ευνομίας της πόλης, ενόψει και των εξελίξεων στον τομέα της δημοτικής αστυνόμευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ, ειδικά τις ημέρες καταβολής συντάξεων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της παράνομης στάθμευσης κ.α. Eιδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ανάγκη παρουσίας τροχονόμων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, στην καταπολέμηση του εμπορίου και μικρεμπορίου ναρκωτικών, όπως και του φαινομένου της επαιτείας, το οποίο συνυπάρχει με την εκμετάλλευση μικρών παιδιών. Τέλος, ο κ. Υπουργός ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top