Επιβεβαιώνει ο Βρούτσης: Θα ανοίξουν οι ομαδικές απολύσεις!

«Νέο πλαίσιο ως το τέλος του έτους» - Τέλος στην έγκριση υπουργού για τα όρια

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις που ��ρίσκονται σε αναδιάρθρωση.

Το θέμα τέθηκε επιτακτικά για άλλη μια φορά από τους επικεφαλής της τρόικας και -σύμφωνα με πληροφορίες- ήδη εκπονείται μελέτη από τους αρμόδιους στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει επανεξέταση και εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με τις πρακτικές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Τη θέσπιση νέου πλαισίου, άλλωστε, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο real.gr: «Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις. Αυτό, όμως, δεν θα γίνει αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα».

Ο ίδιος, εξήγησε ότι ήδη εκπονείται μελέτη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το οποίο θα δείξει εάν πράγματι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στην Ελλάδα: «Στη βάση αυτής της μελέτης και, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και την ελληνική πραγματικότητα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας να συγκλίνει με αυτό των περισσότερο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών».

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να καταργηθεί η έγκριση του υπουργού Εργασίας ή του περιφερειάρχη που απαιτείται σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων που υπερβαίνουν τα σημερινά όρια.

Το STAR είχε «σκύψει» πάνω από το καυτό θέμα των ομαδικών απολύσεων, με ρεπορτάζ για το τι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα με ��ον νόμο του 2010 και τι ισχύει σε άλλες χώρες της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top