Το σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου: Οι δύο όψεις της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής

«Προσοχή για να μην έχουμε πολιτικό αποτέλεσμα αντίθετο από το προσδοκώμενο»

Το σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου: Οι δύο όψεις της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις όχι μόνο για την ελληνική πολιτική ζωή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη έκανε λόγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR για τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

«Πρωτόγνωρο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχουμε δει να συλλαμβάνεται ολόκληρη η ηγεσία κόμματος που ��χει ψηφιστεί από τους πολίτες και βρίσκεται στη Βουλή» δήλωσε ο εκδότης της Real News, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ανακαλύπτει ξαφνικά η Ελληνική Δημοκρατία ότι είναι Φύρερ ο Μιχαλολιάκος».

Ο κ. Χατζηνικολάου υπενθύμισε ότι ο ίδιος στις δημοτικές εκλογές πριν από 4 χρόνια είχε αποκαλέσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο «Φύρερ» και είχε δεχθεί τότε έντονη επίθεση από τους οπαδούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι σημερινές εξελίξεις έχουν δύο όψεις: «Μία όψη που δηλώνει την ισχυρή και ανυποχώρητη απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας να δείξει μηδενική ανοχή σε αυτό το μόρφωμα που τα τελευταία χρόνια -πρέπει να το παραδεχθούμε- λειτουργούσε υπεράνω του νόμου. Οι αρχές επεδείκνυαν πολύ συχνά μια περίεργη αμηχανία στις έκνομες ενέργειες των στελεχών της Χρυσής Αυγής που άφηνε υπόνοιες κάλυψης, αν όχι στήριξης, από ορισμένους αξιωματούχους των Αρχών Ασφαλείας. Και είδαμε τις τελευταίες μέρες πόσοι αποκαλύφθηκε ότι είχαν σχέσεις με το μόρφωμα αυτό».

«Η άλλη όψη», συνέχισε ο κ. Χατζηνικολάου, «είναι οι πρωτόγνωρες για την πολιτική ζωή της χώρας εξελίξεις, που οδηγούν τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα σε πολλά ερωτήματα, τα οποία δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την επόμενη μέρα. Η απόσταση που χωρίζει τον θρίαμβο από την καταστροφή είναι μικρή. Αν δεν πειστεί η ελληνική κοινωνία ότι είναι δεμένη η υπόθεση "Χρυσή Αυγή - εγκληματική οργάνωση" με αποδείξεις και στοιχεία και αν δεν τηρηθούν σχολαστικά όλες οι νόμιμες διαδικασίες, μπορεί το πολιτικό αποτέλεσμα να είναι το αντίθετο από το προσδοκώμενο».

Κλείνοντας το σχόλιο του, ο δημοσιογράφος σημείωσε πως «οι συνταγματολόγοι τονίζουν ότι πρέπει να αποφασίσει -έστω και των υστέρων- η Βουλή για την άρση της ασυλίας των μελών της Χρυσής Αυγής. Η γνώμη είναι ότι η άποψη αυτή είναι πολιτικά ορθή. Η Δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται. Η Δημοκρατία τιμωρεί και πρέπει να τιμωρεί αλλά με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top