Σουλτς: Μπορεί να υπάρξει βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς να δοθούν άλλα χρήματα

«Θα θέσουμε το ζήτημα για δημιουργία Ταμείου Εξαγοράς Χρέους»

«Η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με άλλους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει η ευρωζώνη και επιπλέον χρήματα» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν το κόμμα του (είναι στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών) θα εγείρει το θέμα της ελάφρυνσης ή της παραγραφής του ελληνικού χρέους στις συζητήσεις με το Χριστιανικοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ.

«Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα από το "κούρεμα" του χρέους» πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανάγκη να δ��θεί στη χώρα μας οικονομική προοπτική, να ενισχυθούν έξυπνα οι επενδύσεις και να δοθούν στις επιχειρήσεις δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες, ο Σουλτς δήλωσε με νόημα πως το κόμμα του έχει αποδείξει την υπευθυνότητά του για την Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε πως το SPD προτίθεται να θέσει τα σημαντικότερα σημεία του προεκλογικού του προγράμματος και σε αυτά περιλαμβάνεται και το Ταμείο Εξαγοράς Χρέους.