Πως θα εξοφλήσουν οι Δήμοι τα χρέη σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Τι προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση

Τη διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ α' και β' βαθμού προς τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ορίζει κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

ιδικότερα, η ρύθμιση αφορά τις οφειλές έως και το τέλος Ιουλίου 2013, συνολικού ύψους 162,3 εκατ. ευρώ (περίπου 150 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ και περίπου 13 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΘ). Οι οφειλές θα είναι απαλλαγμένες από πρόστιμα.

Η οφειλή θα παρακρατείται από κάθε ΟΤΑ που τη δημιούργησε, από τους προβλεπόμενους αποδιδόμενους πόρους των ετών 2015-2020. Η παρακράτηση θα είναι ισόποση ανά έτος και θα γίνεται από τη μηνιαία χρηματοδότηση με α��όφαση του υπουργού Εσωτερικών. Στην απόφαση θα αναφέρεται διακριτά για κάθε ΟΤΑ το παρακρατηθέν ποσό. Η ΚΥΑ περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τον τρόπο που θα γίνουν οι απαραίτητες εγγραφές και αναμορφώσεις στους προϋπολογισμούς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top