Αποφασίζει για παράταση στη διαθεσιμότητα η τρόικα

Ξεκίνησε η συνάντηση με Μητσοτάκη - Στο τραπέζι και οι απολύσεις

Απάντηση στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση στο β’ κύμα διαθεσιμότητας θα δώσει -πιθανότατα- σήμερα η τρόικα, η οποία συναντά αυτήν την ώρα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει παράταση 2-3 μηνών για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, η διορία για το οποίο κλείνει στα τέλη του χρόνου. Όπως τονίζει ο υπουργός, στόχος είναι να υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει καλύτερη προετοιμασία και να έχει καλύτερα αποτελέσματα το μέτρο.

Παράλληλα, στο τραπέζι θα πέσει και το αίτημα του κ. Μητσοτάκη να υπολογιστούν στον αριθμό των υπό απόλυση εργαζομένων (4000 ως τα τέλη του χρόνου και ακόμη 11000 ως τα τέλη του 2014) οι συμβασιούχοι που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους προσωρινά με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Η εκδίκαση των υποθέσεών τους θα γίνει έως τις αρχές Νοεμβρίου, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα χάσουν τις υποθέσεις τους και θα φύγουν αυτόματα από το Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top