Σενάρια ακόμη και για Εθνικές εκλογές από την παραίτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής!

Τι ακούγεται, οι εισηγήσεις στον Μιχαλολιάκο & το νομικό κενό για το Επικρατείας

Σενάρια επί σεναρίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την πιθανότητα παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για να δημιουργηθούν εκλογές σε πολλές και μεγάλες περιφέρειες της χώρες.

Αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και οι αναπληρωτές τους παραιτηθούν, τότε οι εκλογές θα επαναληφθούν στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρεις. Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει εκλέξει βουλευτή στις εξής περιφέρεις: Α’ Αθηνών, Β’ Αθ��νών (3), Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Αχαΐας, Ευβοίας, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λαρίσης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Α’ Πειραιώς Β’ Πειραιώς Σερρών και Επικρατείας.

Θα κρατήσει δέκα βουλευτές ο Μιχαλολιάκος και θα παραιτηθούν οι υπόλοιποι;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Χρυσή Αυγή είναι να υπάρξει παραίτηση μόνο μερικών βουλευτών του κόμματος ώστε να παραμείνει στο Κοινοβούλιο ο μίνιμουμ αριθμός (δηλαδή 10 βουλευτές) που απαιτείται από τον Κανονισμό της Βουλής για να υφίσταται ως Κοινοβουλευτική Ομάδα η Χρυσή Αυγή και να μπορεί να λαμβάνει το λόγο ως επικεφαλής ΚΟ ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εάν προκριθεί αυτό το σενάριο, θα παραιτηθούν μέχρι και 8 βουλευτές από τη συνολική δύναμη των 18 βουλευτών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Το νομικό κενό με τον βουλευτή Επικρατείας

Μείζον θέμα, ωστόσο, αποτελεί το ζήτημα της παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής (Χρήστος Παππάς) καθώς (εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο) υπάρχει νομικό κενό στο Σύνταγμα που δεν προβλέπει ξεκάθαρα τι μέλλει γενέσθαι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι απόψεις των συνταγματολόγων διίστανται για το θέμα και έχουν εκφράσει 4 σχετικές απόψεις:

• Η πρώτη τάσσετ��ι υπέρ της διεξαγωγής εθνικών εκλογών λόγω νομικού κενού

• Η δεύτερη άποψη τάσσεται υπέρ του να δοθεί η έδρα στο πρώτο κόμμα στη Βουλή, εν προκειμένω στη ΝΔ

• Η τρίτη άποψη που έχει εκφράσει συνταγματολόγοι είναι να μην «πάει» πουθενά η έδρα και να έχουμε μια Βουλή με 299 βουλευτές

• Τέλος, υπάρχει και μια ακόμη άποψη που θέλει την έδρα να πηγαίνει στο κόμμα που θα αναδειχθεί πρώτο στις περιφέρεις στις οποίες θα διεξαχθούν εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top