Αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα

Μιλούν για εκδήλωση βίας και προσπάθεια φίμωσης

Αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα

Πρώτη ανάρτηση: 26/09/2013 21:58

Τις αντιδράσεις των περισσότερων κομμάτων προκάλεσε η επίθεση κουκουλοφόρων στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας, δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα, κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε:

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Από τη ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νικός Τσούκαλης δήλωσε: «Σε μία περίοδο όπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top