«Φτου κι απ’ την αρχή» με τις αποδείξεις: Που καταλήγουν για το 2014

Έκπτωση 20% για αποδείξεις από γιατρούς και μαιευτήρες και… έπεται συνέχεια

«Φτου κι απ’ την αρχή» με τις αποδείξεις: Που καταλήγουν για το 2014

Από την αρχή σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών τις παραμέτρους του νέου μέτρου των αποδείξεων, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και υπό την έγκριση της τρόικας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εύρος των κλάδων επαγγελματιών από τους οποίους οι φορολογούμενοι θα έχουν κάποιο κίνητρο για να ζητούν αποδείξεις το νέο έτος θα είναι περιορισμένο.

Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου προβλέπουν ότι οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν τον Δεκέμβριο από το υπουργείο Οικονομικών το είδος των αποδείξεων για το οποίο θα λάβουν κάποιο κίνητρο συλλογής.

Η επιλογή των επαγγελματικών κλάδων θα γίνεται ανάλογα με την επικινδυνότητα φοροδιαφυγής που παρουσιάζει κάθε κλάδος. Η αρχή εξετάζεται σοβαρά να γίνει από τους μαιευτήρες ή χειρούργους

Όσον αφορά την έκπτωση από το φόρο, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να είναι γενναίο και να φθάσει έως και το 20% της δαπάνης! Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου δεδομένου ότι ότι από φέτος ο φορολογικός συντελεστής στους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά από το 26% και ανέρχεται και στο 33% υπάρχει το περιθώριο να δοθεί σημαντική έκπτωση φόρου στους φορολογούμενους που θα ζητούν αποδείξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top