Δημοσκόπηση-ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τον Ηλία Κασιδιάρη: Πτώση της Χ.Α στην Α’ Αθηνών

Κερδισμένοι ΝΔ και ΚΚΕ-Αλλαγή σκηνικού μετά τη δολοφονία Φύσσα

Δημοσκόπηση-ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τον Ηλία Κασιδιάρη: Πτώση της Χ.Α στην Α’ Αθηνών

Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να ονειρεύεται την μέρα και την ώρα που θα τον αποκαλέσουν «κύριε Δήμαρχε» ωστόσο νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «το Ποντίκι» δείχνει πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν μειωθεί ακόμη πολύ στον Δήμο που ενδιαφέρει τον βουλευτή, από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας από τον ακροδεξιό Γ.Ρουπακιά.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα τα αποτελέσματα «πριν» και «μετά» είναι ενδεικτικά και με περιθώρια στατιστικού σφάλματος μεγαλύτερα από αυτό του συνολικού αποτελέσματος.

prin kaimeta.jpg

Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:

-Είναι η πρώτη φορά, από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που η Χρυσή Αυγή καταγράφει ευδιάκριτη –αν όχι και μεγάλη- μείωση στο δημοκοπικό της ποσοστό, το οποίο πάντως διατηρείται διψήφιο και υψηλότερο του εκλογικού της.

prin kai meta2.jpg

-Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας.



40.jpg

prin kai meta5.jpg

-Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) το σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής.

-Ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Άνοδος του ΚΚΕ

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 21,5%, ακολουθεί σε μικρή απόσταση μίας μονάδας ο ΣΥΡΙΖΑ(20,5%) , τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% , οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3%.

3333.jpg



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top