Πετούν το γάντι τα άλλα κόμματα στη Χρυσή Αυγή για την απειλή παραίτησης των βουλευτών της

Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο εκλογών

Το ενδεχόμενο να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που έχει εξασφαλίσει βουλευτικές έδρες μελετά η Χρυσή Αυγή, ενώ όπως έγραψε το Star στελέχη της δεν αποκλείουν ομαδικές παραιτήσεις όλων των βουλευτών και των αναπληρωτών τους.

Σε μια προσπάθεια ρελάνς σήμερα ο Η. Κασιδιάρης χαρακτήρισε εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ.

Όλα αυτά στο προσκήνιο, γιατί στο παρασκήνιο, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real Fm, στα ηγετικά κλιμάκια της χρυσής αυγής, συζητούν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν οι 18 βουλευτές της και όλοι αναπληρωτές τους, ώστε να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές.

Στελέχη της Xρυσής Aυγής που ρωτήθηκαν από το Star πάντως δεν το απέκλειαν και συγκεκριμένα υποστήριζαν: «Η Χρυσή αυγή θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της που καταπατώνται βάναυσα από μια ξενόδουλη κυβέρνηση».

Αν παραιτηθούν οι 18 βουλευτές και όλοι οι αναπληρωτές τους προκηρύσσονται επαναληπτικές εκλογές, μόνο στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών όμως θα μπορού��ε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών οδηγώντας σε πολιτική αποσταθεροποίηση

Τα σενάρια συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μάξιμου σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του άλλα εκτιμήθηκε ότι η Xρυσή Aυγή δεν θα προχωρήσει σε ομαδικές παραιτήσεις και πως πρόκειται για ένα πολίτικο παιχνίδι.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου «δεν πρόκειται να το τολμήσουν είναι ψοφοδεείς και δεν πρόκειται να ρισκάρουν τα προνόμια που τους ��αρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, άλλα ακόμη και σε περίπτωση που το κάνουν, είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα ενισχύσει την κοινοβουλευτικής της δύναμη».

Και στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης εκτιμούν ότι πρόκειται για μια κίνηση τακτικής για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. «Είναι τακτισμός της Χρυσής Aυγής. Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικής φύσεως, δηλαδή να φύγουν οι συγκεκριμένοι βουλευτές και να γίνουν εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες, το μείζον είναι να δοθεί πολιτική απάντηση στη Χρυσή Αυγή» σχολίαζαν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Πρόσθεταν επίσης ότι «το μείζον είναι η ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και γι αυτό χρειάζονται εθνικές εκλογές».

Και στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν πιστεύει ότι η Χρυσή Aυγή θα κάνει πράξη την απειλή της.Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν: «Οι εγκληματικές οργανώσεις πάντα φοβούνται την ετυμηγορία τ��υ λαού. Γι' αυτό και θα μείνουν μόνο στα λόγια».

Η Χρυσή Αυγή πάντως καταγράφει σημαντική πτώση στα ποσοστά της, σύμφωνα με την έρευνα της ΑΛΚΟ, η οποία διενεργήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πέφτει στο 6,8% από 10,8 που συγκέντρωνε τον Ιούνιο, ενώ η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,8 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα το 78% θεώρει ότι κινδυνεύει η δημοκρατία από τα πρόσφατα περιστατικά βίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top