Κεδίκογλου: Ως την Άνοιξη η Ελλάδα θα στέκεται στα πόδια της!

«Εξελίσσονται καλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα»

Κεδίκογλου: Ως την Άνοιξη η Ελλάδα θα στέκεται στα πόδια της!

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο Σίμος Kεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις των υπουργείων με την τρόικα. Το σαββατοκύριακο θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών. Προχωράμε καλά» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας ζήτημα το «να είμαστε πειστικοί με το πρωτογενές πλεόνασμα».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα αλλάξει η στάση της Γερμανίας μετά τις εκλογές, είπε: «Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό και το ότι είμαστε πειστικοί σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προχωρά πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ζήτημα ευρύτερων ευρωπαϊκών εξελίξεων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επόμενος χρόνος μπορεί και θα είναι, πιστεύω, καθοριστικός για την περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια έκανε λόγο για φιλοδοξία-στόχο να στέκεται η Ελλάδα στα πόδια της έως την Άνοιξη: «Ο στόχος ο μεγάλος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτό γίνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης και η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη είναι η ρευστότητα. η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κάθε μέρα νέα δανεικά. Εμείς φιλοδοξούμε από την Άνοιξη και πέρα, η Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της».

Τέλος, για το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία είπε: «Είναι ένα μέτρο το οποίο αφορά την εισαγωγή, τη νοσηλεία στο νοσοκομείο και αφορά μόνο εκείνους οι οποίοι έχουν εργασία και κάποιο συγκεκριμένο εισόδημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top