Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το 2013 κερδίσαμε το στοίχημα στον Τουρισμό, και με το παραπάνω!»

«Πετύχαμε να φέρουμε κόσμο και έσοδα στη χώρα»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το 2013 κερδίσαμε το στοίχημα στον Τουρισμό, και με το παραπάνω!»

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη από την πρόοδο που έκανε ο Τουρισμός στη χώρα μας, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η Υπουργός Τουρισμού, δήλωσε πως «το πρώτο μας στοίχημα ήταν ν΄ανατρέψουμε την απαξιωμένη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Και τα κατάφερε, αφού όπως είπε, «σε ένα μεγάλο βαθμό, νομίζω πως έχουμε πετύχει να φέρουμε κόσμο και έσοδα στη χώρα. Το 2013, δεν είδαμε απλώς να έρχονται πολύ περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά είδαμε και περισσότερα έσοδα. Άφησαν χρήματα!»

Τόνισε ωστόσο, πως παρά τα γκρίνιες που υπήρξαν για ανασφάλιστη εργασία και εργασία σε επίπεδο πρακτικής, «έπρεπε για φέτος, να πάμε με ο,τι υλικό είχα��ε στη διάθεση μας. Ανταποκρίθηκαν πολύ καλά οι Έλληνες. Αυτό που μας χαρακτηρίζει, η φιλοξενία, μπορέσαμε να το αναδείξουμε. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, στην αγορά εργασίας. Αλλά πλέον γίνονται έλεγχοι, κι εμείς πλέον θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί με τα ξενοδοχεία μιας και υπάρχουν πολλά χωρίς σήμα».

Άλλωστε όπως είπε, «πρέπει ο καθένας μας, ν΄αναλάβει την προσωπική του ευθύνη απέναντι στον τουρισμό, γιατί είμαστε ο πρεσβευτής της χώρας μας προς τα έξω».

Τέλος, εμφανίστηκε ακόμα πιο αισιόδοξη για την επόμενη τουριστική σεζόν:

«Το 2013 κερδίσαμε το στοίχημα και με το παραπάνω, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά».

Ήδη, το Υπουργείο κατάφερε άλλωστε να επιμηκύνει τον τουρισμό, με τη μεγάλη βοήθεια των social media:

«Φέτος, υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το Νοέμβριο, σε Κρήτη και Ρόδο. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τα social media αλλά και σε συνεργασία με τους παγκόσμιους παράγοντες της τουριστικής αγοράς».

Για να καταλήξει, πως «πρέπει ο καθένας μας, ν΄αναλάβει την προσωπική του ευθύνη απέναντι στον τουρισμό, γιατί είμαστε ο πρεσβευτής της χώρας μας προς τα έξω».

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top