Ευ. Βενιζέλος από Νέα Υόρκη: Χρειάζεται εθνική ενότητα

«Κανένας εταίρος δεν σύνδεσε την ασφάλεια της Ελλάδας με την οικονομική βοήθεια»

Ευ. Βενιζέλος από Νέα Υόρκη: Χρειάζεται εθνική ενότητα

Την ανάγκη εθνικής ενότητας τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν την έξοδο από την κρίση. Πρώτος μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν βοηθούν την οικονομία. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέ��ει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας διαβεβαίωσε ότι «κανείς εταίρος μας δεν έθεσε ζήτημα σχετικό με την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της χώρας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση ή με την οικονομική βοήθεια. «Ούτε επιτρέψαμε, ούτε θα επιτρέπαμε ποτέ, ούτε θα επιτρέψουμε να συνδεθούν θέματα οικονομικής πολιτικής και οικονομικής βοήθειας με θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Αντιθέτως, ακριβώς επειδή ο λαός μας υπέστη και υφίσταται μεγάλες πιέσεις και ταπεινώσεις στο γήπεδο της οικονομικής πολιτικής, νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί με ακόμη μεγαλύτερο σθένος τα ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και ασφάλειας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό αλλά και στην ανασφάλεια που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «είναι ασφαλές σημείο αναφοράς και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, εχθροί και φίλοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top