Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Επτά... «σωτήριες» αλλαγές!!!!

Νέο σχέδιο με στόχο να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Επτά... «σωτήριες» αλλαγές!!!!

Σε επτά βελτιώσεις στο σχέδιο για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014 με στόχο να μπουν τουλάχιστον 2,9 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, προχώρησε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει βελτιώσεις στη φορολόγηση των οικοπέδων, μικρές παρεμβάσεις στα αγροτεμάχια, αλλά καμία αλλαγή στη φορολόγηση των κατοικιών.Συγκεκριμένα:
Οικόπεδα

-με 25 αντί 20 κλιμάκιων θα γίνεται ο υπολογισμός του φόρου

-μειωμένοι θα είναι οι συντελεστές στα πρώτα 10 κλιμάκια

-σε 0,02 ευρώ αντί 0,04 ευρώ ο πρώτος συντελεστής (για μοναδιαία αξία 0,01- 2 ευρώ/τ.μ.)

-αυξάνονται οι συντελεστές από το 11ο έως το 25ο κλιμάκιο

-πολλαπλάσιος των 4 ευρώ (ο προηγούμενος ανώτατος συντελεστής) ο νέος ανώτατος συντελεστής

Αγροτεμάχια

-καθορίζεται νέα κλιμάκωση στο Συντελεστή Πρόσοψης (1,2 σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο): 1,2 για εθνική οδό, 1,1 για επαρχιακή οδό και 1 για αγροτική οδό . Σημειώνεται ότι για νομοτεχνικούς λόγους αναμένεται να γίνει διόρθωση και ο Συντελεστής θα εφαρμόζεται όπου υπάρχει πρόσοψη και όχι πρόσβαση.

-δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο Συντελεστή Κατοικίας (5)

Με βάση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λαμβάνεται ειδική μέριμνα για άτομα τα οποία βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο, ειδικά αν αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με το εισόδημά τους.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να καταστεί ο φόρος δικαιότερος και κυρίως να αποφευχθεί η υπέρμετρη επιβάρυνση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.

Το νέο σχέδιο βρίσκεται ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφού το κάνουν φύλλο και φτερό, θα αποφανθούν ανάλογα...

Το σίγουρο είναι πως η τρόικα πιέζει και ζητά ένα πράγμα… την είσπραξη των 2, 9 δις ευρώ.....

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top