Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

Ζητούν απάντηση γιατί δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε άλλες υπηρεσίες

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

Επίκαιρη ερώτηση για τη διαθεσιμότητων των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας κατέθεσαν προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, Δ. Στρατούλης και Γ. Βρούτσης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι παρά τις υποσχέσεις των υπουργών, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 23 Σεπτεμβρίου δεν έχουν ενταχθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο.

Αλ. Μ��τρόπουλος, Δ. Στρατούλης και Γ. Βρούτσης ερωτούν τους υπουργούς:

«Οι υπάλληλοι ειδικότητας Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Σεπτεμβρίου 2013, θα ενταχθούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε νέες θέσεις εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία ή στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης ή σε άλλη θέση στο Δημόσιο, τις ανεξάρτητες αρχές, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού πριν την πάροδο οκτώ μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία; Εάν ναι η ένταξη, η μετάταξη ή η μεταφορά θα αφορά το σύνολο του προσωπικού των Δημοτικών Αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή κάποιοι από αυτούς θα προστεθούν στο ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες περίπου συμπατριωτών μας που βρίσκονται στην ανεργία και τη φτώχεια;

Πότε προτίθεστε να δημοσιεύσετε τις κοινές αποφάσεις υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τις οποίες θα ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα με την ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, καθώς και τις κοινές αποφάσεις Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις οποίες θα ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα με την ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του ν. 4172/2013».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top