Γεωργιάδης στο STAR: γιατί έβαλα 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία

ΔΕΙΤΕ τι απάντησε όταν στριμώχθηκε από Ζαχαρέα και Χατζηνικολάου

Γεωργιάδης στο STAR: γιατί έβαλα 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία

Μόνο οι «έχοντες και κατέχοντες», βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, υποστήριξε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού προηγουμένως στριμώχθηκε για τα καλά από τον δημοσιογράφο και εκδότη της Real News Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια!» άρχισε να… φωνάζει στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, όταν ερωτήθηκε αν του φαίνεται λογικό το μέτρο, για να του απαντήσει ο Ν. Χατζηνικολάου: «Γιατί φωνάζετε; θα βγείτε κι από πάνω ότι κάνετε κάτι καλό στους πολίτες;»

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε πάντως στο ερώτημα του δημοσιογράφου και εκδότη της Real News γιατί ο ίδιος στα μέσα Αυγούστου είχε παραδεχθεί ότι το μέτρο το ζητάει η τρόικα και ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει.

Σε ερώτηση επίσης της παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων Μ. Ζαχαρέα, για το αν θα πηγαίνει με τη φορολογική του δήλωση στο νοσοκομείο ο ασθενής, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα πηγαίνει με το ΑΜΚΑ του, στο οποίο υπάρχουν όλα τα στοιχεία και καταρχήν θα πληρώνει ο ασφαλιστικός του φορέας εάν είναι χαμηλόμισθος ή χαμηλοσυνταξιούχος, με την υποχρέωση καταβολής για τους υπόλοιπους να μεταβιβάζεται για την είσπραξή του στην εφορία, όπως ισχύει για κάθε χρέος προς το Δημόσιο. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι το εισιτήριο μόνο για εξέταση (και όχι για εισαγωγή) θα παραμείνει στα 5 ευρώ.

Ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή. «Είμαι από αυτούς που συγκρούσθηκα πολιτικά πολύ σκληρά. Θεωρώ ότι η τωρινή σύγκρουση της ΧΑ είναι ενδεδειγμένη με την έννοια ότι όποιος απλώνει χέρι θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top