«Μπαστούνια» τα βρίσκουν με το taxis αρκετοί φορολογούμενοι

Ποια είναι τα τρία κυριότερα προβλήματα

«Μπαστούνια» τα βρίσκουν με το taxis αρκετοί φορολογούμενοι που βλέπουν ότι αντί να τους λύνει τα χέρια στις συναλλαγές τους με την εφορία τελικά τους τα… δένει.

Τα σημαντικά προβλήματα είναι τρία. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη το εκκαθαριστικό του φόρου ακίνητης περιουσίας και του φόρου εισοδήματος παρά το γεγονός ότι η δήλωσή τους έχει εκκαθαριστεί από τον Αύγουστο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο σε καθυστερήσεις στην ταχυδρόμησή τους.

Παράλληλα, η υποβολή Ε9 έχει εξελιχθεί σε λαβύρινθο καθώς τα προβλήματα του συστήματος έφτασαν στο σημε��ο να «σπάνε» το φορολογικό απόρρητο. Κάποιοι φορολογούμενοι είδαν την περιουσιακή κατάσταση άλλων φορολογούμενων όταν η εφαρμογή του Ε9 κολλούσε. Τα προβλήματα οδηγούν σε απανωτές παρατάσεις για σχεδόν όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι αρκετοί φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει φόρους εμφανίζονταν να τους χρωστούν στο δημόσιο και να τους χρεώνονται μάλιστα και προσαυξήσεις. Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από πιστωτικά ιδρύματα στα οποία έχουν γίνει οι πληρωμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top