«Κληρώνει» για διαθεσιμότητα & απολύσεις – Μητσοτάκης: Ναι, θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι!

Συνάντηση με τρόικα στις 10 – Οι δεξαμενές για τις απολύσεις

«Κληρώνει» για διαθεσιμότητα & απολύσεις – Μητσοτάκης: Ναι, θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι!

Κρίσιμη συνάντηση για το θέμα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας έχουν σήμερα στις 10 Κυριάκος Μητσοτάκης και τρόικα.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Star, πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι 4000 απολύσεις που, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, θα πρέπει να γίνουν ως το τέλος του χρόνου, να προέλθουν από:

- Δυο χιλιάδες από τους 2662 εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίχως καμιά αξιολόγηση βρέθηκαν ήδη από τις αρχές Ιουνίου στο δρόμο, με την απόφαση για "ξαφνικό" θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης.

- Χίλιες από το προσωπικό της Αμυντικής Βιομηχαν��ας.

- Επτακόσιες από τους δήμους με κύρια δεξαμενή τους απασχολούμενους στα δημοτικά ραδιόφωνα και τη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης "TV 100", αλλά τις αποφάσεις, όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, θα λάβουν οι ίδιοι οι δήμοι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

- Τριακόσιες από επίορκους και «κοπανατζήδες».

Πάντως, οι δυο χιλιάδες απολύσεις από την ΕΡΤ, παρότι έχουν υλοποιηθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές από την τρόικα. Αφενός εκκρεμούν προσφυγές στη Δικαιοσύνη από την πλευρά των απολυθέντων, αφετέρου δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία η κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που είχαν υπογράψει -προ κυβερνητικού ανασχηματισμού- μόνο οι υπουργοί που προέρχονταν από τη ΝΔ.

Εξάλλου, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ουσιαστική προεργασία για τον οριστικό -κατά την κυβέρνηση- δημόσιο τηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), κάτι που επίσης προκαλεί ερωτηματικά στους εκπροσώπους των πιστωτών μας...

Μητσοτάκης: Κάποιοι από τη διαθεσιμότητα θα απολυθούν

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνέντευξή του στην επίσημη κινέζικη τηλεόραση CCTV ξεκαθάρισε ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Για κάποιους από που εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς, το τέλος της διαδικασίας δεν θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top