Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνίων

Επόμενο βήμα η έγκριση στην Ολομέλεια

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών που προωθεί επίσης την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των ταξί.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Η Χρυσή Αυγή δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε οκτώ από τα 123 άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ δήλωσε «παρών» σε 31. Ανάμεσα στα άρθρα που υπερψήφισε είναι το άρθρο 38 που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις ανάληψη του επιβατικού έργου από τοπικές αρχές ή ανεξάρτητους εγχώριους φορείς ελεγχόμενους από το Δημόσιο, όπως επίσης και το άρθρο 75 που αναθέτει στην υπό ίδρυση Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ) να επιλαμβάνεται καταγγελιών για παραβίαση των δικαιωμάτων των επιβατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε και τρία άρθρα από το κεφάλαιο του νομοσχεδίου, που αφορά στην τροποποίηση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων.

Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, δήλωσε «παρών» σε δέκα ενώ καταψήφισε 13. Ανάμεσα στα άρθρα που καταψήφισε είναι τα άρθρα 9, 10, 22, 23 και 24, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην «εκτεταμένη ευχέρεια που δίνεται στην υποστελεχωμένη Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών, να χαράσσει η ίδια τους γενικούς κανόνες και προϋποθέσεις του υπεραστικού ε��ικοινωνιακού σχεδιασμού, να διενεργεί τους διαγωνισμούς και να προβαίνει κατ΄εξαίρεση, ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top