Ν. Χατζηνικολάου στο δελτίο του Star: Θετική η κίνηση Δένδια για ΕΛΑΣ και Χρυσή Αυγή

«Επιτέλους να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται»

Θετική χαρακτήρισε την κίνηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για «αποκεφαλισμούς» και έρευνα στην ΕΛΑΣ για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Real News Νίκος Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Δένδιας αποφάσισε συγκεκριμένα να ζητήσει τις παραιτήσεις δύο ανώτερων αξιωματικών σχετικά με παραλείψεις της ΕΛΑΣ στην υπόθεση σύλληψης μελών της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα κα να μετακινήσει 8 επικεφαλής υπηρεσιών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αδιάβλητη έρευνα για την ενδεχόμενη ανάμιξη αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής.

«Βλέπω θετικά την κίνηση Δένδια και τη βλέπω θετικά γιατί πρέπει επιτέλους να δοθεί το σήμα στην Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα με ισχυρό τρόπο ότι πρέπει να πάψει η περίοδος της ανοχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αυτή η περίοδος ήταν πολυετής, νομίζω ότι ζήσαμε όλοι περιστατικά τα τελευταία 2-3 χρόνια, παρ��μβάσεων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, με βίαιο τρόπο, σε δημόσιες εκδηλώσεις, σε δημόσιους χώρους, χωρίς καμία αντίδραση από την πλευρά των αρχών ασφαλείας».

Ο κ. Χατζηνικολάου διευκρίνισε ότι οι αξιωματικοί που έφυγαν δεν είναι όλοι αξιωματικοί που είχαν φιλικές διαθέσεις απέναντι στη Χρυσή Αυγή. «Μάλιστα μου λένε για κάποιους εξ αυτών, για τον στρατηγό Δικόπουλο για παράδειγμα ή για τον Ψωμά, ότι είναι καλοί αξιωματικοί και δημοκρατικοί αξιωματικοί. Α��ό κεκτημένη ταχύτητα, προφανώς, είδα μία αμηχανία και ίσως μία απροθυμία των αρχών ασφαλείας να εμπλακούν σε περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστούσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το έβλεπαν σαν μπελά, ιδίως επ��ιδή τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν πήγαιναν εκεί με λουλούδια. Φαίνεται ότι ο υπουργός αποφάσισε ότι η περίοδος αυτή τελειώνει. Καιρός ήταν θα πω να τελειώσει» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κατέληξε στο σχετικό σχόλιό του: «Αλλιώς την αντιμετωπίζει τη βία η δημοσιογραφία κα ένα τμήμα της Αριστεράς και αλλιώς όταν προέρχεται από ακραίους αριστερούς χώρους, “επαναστατικούς” της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η βία είναι κακή και πρέπει να αντιμετωπίζεται όποιο χρώμα κι αν έχει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top