Η Χρυσή Αυγή και πίσω από τις…. κλειστές πόρτες του ΟΗΕ !!!!

Δηλώσεις Βενιζέλου από Νέα Υόρκη

Η Χρυσή Αυγή και πίσω από τις…. κλειστές πόρτες του ΟΗΕ !!!!

Το θέμα της Χρυσής Αυγής ήταν ένα από τα θέματα που έθεσαν στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ξένοι ομόλογοί του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Οι συνομιλητές μου μού θίγουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Είναι ένα θέμα που τους απασχολεί πάρα πολύ, σχεδόν όσο και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση. Διότι το να έχεις ένα απροκάλυπτα ναζιστικό κόμμα μέσα στη Βουλή και οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο ενός τέτοιου κόμματος, είναι πρόβλημα, είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, για τους θεσμούς της, για τη δημοκρατική της παράδοση και πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη.

«Το θέμα της Χρυσής Αυγής το θέτω εδώ και μήνες, ήδη, προεκλογικά, πριν από τον Ιούνιο του 2012. Και αν αυτά που έλεγα όλους αυτούς τους μήνες τα είχαν ακούσει οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα είχαμε αποφύγει γεγονότα δυσάρεστα, δραματικά, απαράδεκτα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το συνταγματικό τόξο στην Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιηθεί» επανέλαβε.

Ο κ.Βενιζέλος διευκρίνισε μάλιστα πως το θέμα της Χρυσής Αυγής ήταν και το αντικείμενο της συνομιλίας που είχε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπου του ζήτησε να θέσει υπό την αιγίδα του τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών.

«Οι πολιτικοί αρχηγοί, τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο εντός και εκτός Βουλής χωρίς μικροκομματικές αντιδράσεις και υστεροβουλίες. Διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα τώρα. Δεν έχουμε συμβατικές πολιτικές σχέσεις, έχουμε μια κατάσταση η οποία προσβάλλει τη δημοκρατία στον πυρήνα της» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top