Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο: Να διερευνηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για την Χ.Α

Η εισαγγελέας Ε.Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο: Να διερευνηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για την Χ.Α

Εισαγγελέας μπαίνει στη Χρυσή Αυγή για να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία στη δράση της που συγκροτούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που θέτει πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο τον πολιτικό σχηματισμό υπό δικαστική διερεύνηση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στην οποία εστάλησαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης τα στοιχεία από 32 δικογραφίες με πρωταγωνιστές υποστηρικτές μέλη ή βουλευτές της Χρυσής Αυγής , αφού συγκέντρωσε όλες τις δικογραφίες που ήταν διάσπαρτες ανά την Ελλάδα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί από αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν από τη συνένωση των δικογραφιών και την αξιολόγηση όλου του υλικού που θα συγκεντρωθεί προκύπτει «εγκληματική οργάνωση» στις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική ιστορία που ένας πολιτικός σχηματισμός τίθεται υπό δικαστική διερεύνηση για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και το βάρος θα σηκώσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος υπό το βάρος των αποκαλύψεων θα ξεκινήσει άμεσα την έρευνα.

Στη δικογραφία θα συσχετιστούν (μετά από σχετική εντολή και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου) και οι συνεντεύξεις «νυν και πρώην μελών» της Χρυσής Αυγής, όπως τις παρουσίασε η εφημερίδα «Έθνος», και από τις οποίες προκύπτει «στρατιωτική δομή, οργάνωση και εγκληματικές δράσεις ακόμα και από ανώτερα στελέχη της».

Η σοβαρότητα των καταγγελιών είναι μεγάλη, αλλά για να έχουν ουσιαστική αξία θα πρέπει τα πρόσωπα αυτά δεχτούν να προσέλθουν και να καταθέσουν ενόρκως ενώπιον του εισαγγελέα ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Νομικές πηγές πάντως εκτιμούν πως αν αυτά τα δημοσιεύματα μετουσιωθούν σε δια ζώσης καταθέσεις, ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που τηλεφώνησαν στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επιβεβαιωθεί επισήμως πώς μίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής οργάνωσης , τότε πιθανόν θα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την άσκηση διώξεων για «σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top